Aktiivisubbareita

Aktiivisubbareita

Hyviä aktiivisubbareita???

Viimeisen viiden vuoden aikana oma käsitys aktiivisubbareista on hieman “pehmentynyt”. Niissä on tänä päivänä jo ihan harkinnan arvoisia laitteita. Toki tietyin rajoituksin sen suhteen minkälaiseen bassoon tyytyy jne.  SPL-harrastajien kannattaa hypätä näiden laitteiden yli suosiolla, sillä mistään aktiivisubbarista ei saa sellaisia korttelia ja autoa järisyttäviä bassoja mitä SPL-puolella haetaan.

Samoin kaikkien puritaanisimmat hifistit voivat hypätä näistä yli suoraan, sellaista aktiivisubbaria ei vielä ole jolla urkujen alimmat toistuisivat enemmän tunteena selkäytimessä kuin äänenä.

Samoin kannattaa ottaa huomioon nämä reunaehdot:

  • jos sinulla on sedan-korimallin auto ja subi mahtuu vain konttiin, UNOHDA aktiivisubbarit ( ei kuulu hyttiin asti mitään )
  • jos sinulla on todella iso/meluisa auto, UNOHDA aktiivisubbarit ( melu peittää sen pienen äänen )
  • jos sinulla on kohtuuhyvin bassoa toistavat pääkaiuttimet, UNOHDA aktiivisubbarit ( et saa mitään lisää )
  • jos sinulla on pieni auto, aktiivisubbari voi olla toimivakin ratkaisu
  • jos sinulla on pakettiauto pienellä hytillä, aktiivisubbari voi olla toimivakin ratkaisu
  • jos sinulla on farkku, hatcback jen perästään avoin korimalli, aktiivisubbari voi olla toimivakin ratkaisu
  • jos saat aktiivisubbarin asennettua henkilöautossa eteen ( kojetaulun alle jne ) aktiivisubbari voi olla toimivakin ratkaisu

Nämä eivät sitten päde sellaisiin isompiin passiivisen subbarin kokoisiin aktiivisubbareihin, niistä lähtee joistaa ihan reilustikin ääntä. Mutta niiden tilalle mahtuu jos sitten passivinenkin subbari. Joissa on valinnanvaraa enemmän ja taatusti parempia vaihtoehtoja.

Alle 200 €

Phoenix Gold Z880

Erittäin hyvä vaihtoehto pienikokoisissa aktiivisubbareissa alle 200 € hintaluokassa. Penkin alle tai takapenkin selkänojaan asennettuna asiallinen laite. Lisätietoja täältä.

 

 

 


Phoenix Gold Z112AB V2

Tämä aktiivisubwoofer ei ole pieni. Mutta se on todella HALPA äänenlaatuunsa ja määräänsä nähden. Toimii hintaisekseen erinomaisesti eikä vahvistinyksikkö vaadi paljoa virtaa. Lisätietoja täältä.

 

Pioneer TS-WX010A

Todennäköisesti maailman pienin aktiivisubwoofer autokäyttöön. EISA-voittaja eikä suotta. Erinomainen apukuskin jalkatilaan asennettava ratkaisu joka ei vie yhtään hyötytilaa, on helppo asentaa ja ihan ihmeesti soikin näin pieneksi. Lue asennus- ja testausjuttu tästä tuotteesta. Tai käy katsomassa lisätietoja täältä.

 

 


Alle 300 €

Phoenix Gold ZR10P

Kaikkien aikojen myydyin aktiivisubbari fanaticaudio.comissa on tähän mennessä ollut Phoenix Gold Z10150. Tämä on siitä uusi ja parannettu painos.  Lisätietoja täältä.

 

 

 


DD Audio RL-AE10

Bassottelijan aktiivisubbari kahdella passiivisäteilijällä ja 10″ bassoelementillä. Ei kaikkein hifein esitys mutta kivalla partyfactorilla. Katso lisätietoja.

 

 

 

 


Ground Zero GZCS 10SUB Act

Asiallinen bassoelementti toimivan kokoisessa kotelossa. Joka on suunniteltu niin että se sopii useisiin autoihin vararengaskoteloon suoraan.

Tässä on harvinaisen järkevä aktiivisubwoofer. Ei vie lainkaan tilaa ja toimii oikeasti hyvin. Lisätietoja täältä.

 

 

 

 


Noin 500 €

Pioneer TS-WX70DA

Tämä laite on siitä erikoinen esitys että sen voi asentaa tavaratilan pohjalle. Ja huoletta kasata matkatavarat ja/tai kauppakassit vaikka suoraan sen päälle. Saundiltaan varsin hifistynyt aktiivisubbari, joka toistaa oikeasti sinne 20 Hz asti ihan vaivatta.

 

 

 


Alpine PWD-X5

Vielä edellistäkin hifimpi aktiivisubbari. Jossa on vielä 4-kanavainen DSP-vahvistin pääkaiuttimille. Lisätietoja täältä.